Laatste projecten

De laatste projecten waaraan Mario heeft deelgenomen zijn:

The Passion Drimmelen

The Passion is een eigentijdse bewerking van het lijdensverhaal van Jezus. Een eeuwenoud verhaal wordt herverteld met veel muziek, verbeeld en gezongen door lokale acteurs, zangers en zangeressen.

Het lijdensverhaal van Jezus, het paasverhaal, hoe kun je daar nou een moderne draai aan geven? Je gaat het kerstverhaal toch ook niet herschrijven? Dat is nu het verschil tussen kerst en Pasen: met kerst vieren we een feest, een geboortefeest. Met Pasen zijn we in een heel andere stemming: we betreuren het einde van een goed verhaal. Een dieptepunt in de wereldgeschiedenis, waarin een onschuldige man de dood vond. Een dieptepunt dat nog steeds wereldnieuws is, als we bedenken dat talloze mensen onnodig en onschuldig aan hun eind komen.

Maar stel je voor: deze bijbelse geschiedenis heeft ons iets te zeggen! Want het verhaal stopt niet, eindigt niet in de leegte. Het verhaal gaat door, vertelt van God met mensen, vertelt van vriendschap, trouw blijven, lachen door je tranen heen, van hoop. Daarom gaan we onderweg, om te zoeken en te vinden waar het verhaal ons in zijn greep houdt. Letterlijk onderweg: Wij roepen alle inwoners van de gemeente Drimmelen op om elkaar op Goede Vrijdag op verschillende plekken in onze gemeente te ontmoeten en samen op pad te gaan naar Wagenberg. Elke stoet draagt een deel van een kruis, symbool voor het lijdensverhaal. Loop je mee? Met je eigen verhaal? Zorgen we samen voor een goede afloop, met deze woorden die nog lang mogen rondzingen: “Geef mij nu je angst, ik geef je er hoop voor terug. Geef mij nu de nacht, ik geef je een morgen terug” [uit: Guus Meeuwis, Geef mij nu je angst]

Namens Stichting Passion Drimmelen,
Beatrijs Hofland

Vluchtweg

Vluchtweg is een ‘Vier-5 mei Event’ dat aansluit bij de zeventigste  herdenking van de bevrijding in 2015 en dat is gebaseerd op The Passion Drimmelen. Vluchtweg vertelt, met behulp van live beelden, filmpjes en Nederlandstalige popmuziek, het verhaal van een Joodse familie die in 2015 moet onderduiken en vooral de mensen die hen helpen.