Biografie

De in brabant wonende zanger Mario de Groot heeft één grote liefde: muziek. Mario is geboren met een passie voor zingen. Al op jonge leeftijd zong hij op school in theater en musical uitvoeringen. Op latere leeftijd werd hij lid van een groep waarmee hij zeer actief was tijdens dinnershows, feesten en andere evenementen.  Na enkele jaren heeft hij de beslissing genomen zich meer te profileren als solo-zanger en vond dat het tijd was meer “naar buiten” te treden. Dit is dan ook de reden dat het in juli 2006 voltooide album de naam “Naar Buiten” heeft gekregen. Van dit album heeft hij maar liefst 4 nummers zelf geschreven.

Mario is zeer actief geweest tijdens (privé) party’s waaronder après ski feesten, hollandse avonden, artiestendagen e.d. en heeft inmiddels het podium gedeeld met vele bekende en minder bekende zangers en zangeressen. In de loop der jaren kwam hij  regelmatig voorbij op televisiezenders als Omroep Brabant, TV&Co, Sterren.nl, Oranje tv, etc..

In 2011 ging hij een andere richting uit en is de naam M@rio gewijzigd in Mario de Groot. Er is een Nederlandstalig popalbum gemaakt waarvan de nummers Elke seconde en Als ik zing zijn uitgebracht. 2014 en 2015 waren vanwege familieomstandigheden bewogen jaren waarbij Mario zijn muzikale activiteiten heeft stil gelegd.

Zijn nieuwe single Dans met mij is een vrolijk liedje en de zelfgeschreven tekst geeft aan dat hij er klaar voor is om de draad weer op te pakken.

Mario creëert met zijn (feest)repertoire een grandioze sfeer en verzorgt een spetterend optreden, maar ook als het serieuzer moet kunt u op hem rekenen. Nederlandse krakers, Engelse swingers, Crooners (Rat Pack), het is om het even, zijn brede repertoire stelt hem in staat een muzikale noot toe te voegen bij elk gewenst evenement. Van huiskamers tot feesttenten, alles is mogelijk!